• Voor 15:00 besteld morgen in huis.
  • Vanaf €60,- gratis verzenden
  • Gratis cadeau service

Muffe was

Gepubliceerd op 17 juni 2021 om 15:36

MIJN WAS RUKT MUF NA HET WASSEN

Als je was niet fris ruikt na het wassen kan dat meerdere oorzaken hebben, we bespreken ze hier onder en hebben wat tips en oplossingen zodat jouw was weer fris ruikt na het wassen.

 
muffe was, wasparfum, schoonmaak tips, wasparfum ruikt lekker, love wash

Dat je was niet fris ruikt kan vele oorzaken hebben, wordt er bijvoorbeeld veel in huis gerookt, of veel met geurige kruiden gekookt of gaan er veel sportspullen de was in? Dan kan het nogal eens zijn dat de was niet schoon ruikt na het wassen. 

Maar wat zijn andere oorzaken dat het wasgoed na het wassen muf ruikt?

  1. De wasmachine: de wasmachine zelf kan de oorzaak zijn. De wasmachine heeft natuurlijk geen zelfreinigend vermogen dus het is handig als jij hier een handje bij helpt. Draai af en toe een kookwasje, laat het deurtje van de wasmachine regelmatig open staan, en doe hem ook op tijd open na dat hij heeft gedraaid. Af en toe een kookwas met soda (en zonder was). Zelf gebruik ik ook vaak 2 vaatwasblokjes en draai dan een kookwas dit reinigt de wasmachine maar is ook goed voor vetluis. Vetluis is een bacterie die kan blijven zitten bij wat lagere was temperaturen en die goed gedijt wanneer het deurtje te lang dicht blijft. Om de bacterie dood te maken kun je een kookwas draaien met een vaatwastablet.. Ook de wasmachine heeft een beetje liefde en onderhoud nodig. 
  2. Hoeveelheid wasmiddel: zowel te veel als te weinig wasmiddel is niet goed voor de was; bij een tekort aan wasmiddel kan het zijn dat je was niet goed schoen wordt, doe je er te veel bij dan kan het zijn dat er wasmiddel achterblijft in de kleding wat ook voor vervelende geurtjes kan zorgen.
  3. Azijn: stinken je kleren na het wassen nog steeds? Doe dan een kopje witte azijn bij je was, azijn is een zgn. geurvreter en haalt vervelende geurtjes uit je was.
  4. Gebruik een wasparfum of wasverzachter . Beide hebben vaak ook prettige geurtjes. 

 »